Infinita ignorància

Ahir quan el doctor Pere Joan Cardona parlava des del balcó de la Casa de la Vila, quan ens adreçava un pregó que donava voltes a les segones oportunitats, (i a les terceres, i a les quartes…), em va venir al cap en Màrius Sampere i aquelles paraules seves, que trobareu gravades en un mur de la llera del Besòs, a l’alçada de Santa Coloma: “Viure és provar-ho infinites vegades”.

Ahir el pregó del terror de la tuberculosi, del doctor que viu a la muntanya màgica, del manresà que fa gran Badalona, anava de provar-ho, d’insistir, de ser tenaç. Era una crida a no defallir davant d’un fracàs, o de dos, o de tres… Perquè el fracàs té un valor: t’ensenya un camí que no has de tornar a prendre i d’aquest descart en neix el neguit de pensar-ne d’altres, d’inventar, si cal, noves vies.

Se’n diu evolucionar, créixer, avançar, millorar. Se’n diu progrés.

En acabar el pregó, va sortir l’espavilat de torn, a les xarxes i va fer la seva previsible contribució a l’acte. És un fenòmen, perquè amb 140 caràcters va explicar el mateix que el doctor Cardona en 10 minuts: quan fracasses, has de reaccionar i provar altres camins. L’abanderat de la Catalunya valenta, que resulta que no té ni el petit coratge necessari, quan ets a l’oposició, per posar-te en discreta segona fila, va explicar-ho diferent, però, amb un exemple pràctic. Tractant d’individuo al doctor mundialment reconegut va demostrar empíricament que quan agafes un camí equivocat i fracasses, el pots tornar a agafar altre cop i tornar-te a equivocar. I tornar-lo a agafar encara i tornar-te a equivocar. I tornar-lo a agafar una vegada més i tornar-te a equivocar. I així ad infinitum.

Se’n diu anar enrera, regressar, empitjorar. Se’n diu perdre.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s